Op 25 april is, onder het genot van taart, gevierd dat de restauratie van het G. Th. Rietveldgebouw en de uitbreiding van de G. Th Rietveldschool is opgeleverd.

Het Rietveldgebouw is een werk van een groot, richtinggevend 20e-eeuws architect, Gerrit Th. Rietveld (1888-1964). Het gebouw is qua casco goed bewaard gebleven. Het is de enige school die door Rietveld alleen is ontworpen.

In 2014 heeft Lakerveld Ingenieurs & Architecten de plannen voor de restauratie en herbestemming uitgewerkt. Het gehele project, restauratie en nieuwbouw is als totaalproject samengevoegd en aanbesteed in opdracht van SOPOH. Voor borging van de restauratiekwaliteit zijn aanvullende voorwaarden in het restauratiebestek gesteld voor de uitvoerende aannemers en met name de onderaannemers.

Het werk is uitgevoerd door aannemingsbedrijf P. van Leeuwen te Meerkerk. Het nieuwbouwdeel van de G.Th. Rietveldschool is ontworpen door RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland. Uitvoeringsbegeleiding is verzorgd door Lakerveld Ingenieurs & Architecten.

 

 

1962                                                                  2022